Kort nieuws

Mephisto start met analoge tooling vanuit KU Leuven

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De KU Leuven is opnieuw een start-up in elektronische ontwerpgereedschappen rijker. Het juist opgerichte Mephisto Design Automation (MDA) is specialist in optimalisatietools voor analoge en mixed-signal schakelingen en levert bijhorende consultancydiensten.

Oprichters Kenneth Francken (CEO) en Martin Vogels (CTO) werkten de afgelopen acht jaar onder hoogleraar Georges Gielen aan de analoge en mixed-signal ontwerpgereedschappen. Gielen geldt als een voortrekker op dit gebied. Hij is als adviseur betrokken bij de start-up. De technologie die de basis vormt voor Mephisto werd ontwikkeld op het Micas-lab onder leiding van hoogleraar Willy Sansen. Micas is medeaandeelhouder van Mephisto. Derde medeoprichter Jan Decaluwe versterkt het team om het businessmodel voor consultancy vorm te geven. Eerder richtte Decaluwe het bedrijf Easics mee op.

Voor de commercialisering van zijn M-Design-tool krijgt Mephisto ondersteuning van het Vlaamse IWT. Daarnaast krijgt het bedrijf de hulp van SO Kwadraat, een initiatief waarmee de doorgewinterde ondernemer Johan Van den Bossche het spin-offcreatieproces in Vlaanderen wil stimuleren. Naast Micas en het managementteam behoort het Allegro-investeringsfonds tot de eerste kapitaalschieters.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content