Mentor vereenvoudigt GUI-ontwikkeling op Android


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Mentor Graphics komt met een graphics-engine en een tool voor het ontwikkelen van GUI‘s op Android. Het Inflexion-platform kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van 2D- en 3D-UI‘s op smartphones en consumentenelektronica. Ontwikkelaars kunnen via een drag-and-drop-tool interfaces bouwen. Dit Express-gereedschap genereert vervolgens de benodigde Java en integreert de code. Daarmee worden de details van de OpenGL/ES-bibliotheek geabstraheerd.

Inflexion bemoeit zich niet met de implementatiedetails van de logica, waardoor verschillende teams aan de verschillende onderdelen kunnen werken. Ook wordt het mogelijk om snel een andere schil om een applicatie heen te bouwen, waardoor deze voor verschillende doeleinden ingezet kan worden.

Het platform kent een verscheidenheid aan animaties en 3D-effecten, zoals spinnen, zoomen, reflecties, textuur en per-pixel belichtingsvariaties. Het is per direct beschikbaar voor een prijs vanaf 39 duizend dollar plus royalties. Mentor heeft ook versies beschikbaar voor Nucleus en Linux.