Tools&Toys

Mentor ondersteunt Achronix’ 22-nm-FPGA’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Nieuwkomer in de FPGA-wereld Achronix heeft een formele overeenkomst gesloten met Mentor Graphics voor het ondersteunen van zijn Speedster22I-devices, die bij Intel op 22-nm-technologie worden gebakken. Mentor biedt logische en fysieke synthese voor de FPGA‘s.

De Mentor-tools werken samen met de vierde generatie van Achronix‘ Cad Environment-toolset (Ace 4.0). Met de fysieke-synthesecapaciteiten worden zowel VHDL als Verilog en Systemverilog ondersteund. Door automatische incrementele synthese blijven de ontwikkelcyclustijden beperkt.

In de ondersteuning zijn ook de assured synthesis mode en de safer finite state machine meegenomen. De eerste feature betekent dat het gesynthetiseerde ontwerp formeel kan worden geverifieerd voor bijvoorbeeld DO-254. Met de laatste feature wordt gegarandeerd dat een single event upset (SEU) de FSM-operatie niet interrumpeert.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content