Kort nieuws

Mentor koopt Sierra

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mentor Graphics heeft Sierra Design Automation overgenomen voor 67,5 miljoen euro. De EDA-specialist gaat de producten van de twee bedrijven koppelen om zo een complete flow te krijgen van design tot productie van 65 en 45 nm-ontwerpen.

’Op 65 en 45 nm-schaal gooien storingen zoals procesvariatie, designgrootte, laag vermogen en design for manufacturing (DFM) roet in het eten‘, zegt Sierra-topman Pravin Madhani. ’Door onze producten samen te voegen, kunnen we die problemen adresseren.‘ Het vlaggenschip van Sierra is Olympus-Soc, een technologie voor 65 en 45 nm-processen. Het is een volgende generatie van place-en-routesystemen die overweg kan met variaties in lithografie, processen en designmodes. Mentor gaat deze suite samenvoegen met zijn eigen gereedschap voor controle van designregels en DFM.

Met de aankoop wil Mentor nummer een worden in IC-design voor 65 en 45 nm. De concurrentie reageert echter nonchalant. Sierra is ’slechts‘ de nummer vier en een relatieve nieuwkomer. Synopsys, Cadence en Magma zien daarom weinig gevaar. ’Synopsys heeft al onderkend dat variaties een belangrijke rol gaan spelen in ontwerpen voor 45 nm. We sleutelen er daarom al een paar jaar aan‘, zegt Saleem Haider van marktleider Synopsys in EE Times. ’De aankoop van Mentor is een teken aan de wand dat we op de juiste weg zitten. Het duurt wel even voordat zo‘n technologie volwassen is, dus Mentor heeft nog een lange weg te gaan.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content