MEN bouwt SBC volgens CompactPCI Serial


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Met de G20 lanceert MEN Mikro Elektronik zijn eerste enkelbordcomputer conform CompactPCI Serial. Deze voorgestelde standaard (PicMG CPCI-S.0) is gebaseerd op CompactPCI (PicMG 2.0), maar ondersteunt snellere seriële datatransfer. Met zijn 64 bit Core I7-processor haalt de G20 een basisklokfrequentie van 2,53 GHz. Intels Turbo Boost-technologie krikt dit op naar een maximum van 3,2 GHz, afhankelijk van de werklast. Deze hardwaremotor gaat vergezeld van 8 Gbyte gesoldeerd DDR3-SDRam met ECC. De hogere snelheid van CompactPCI Serial maakt de SBC geschikt voor toepassingen op het gebied van energieopwekking, industriële automatisering en transport. Prijzen beginnen bij 2195 euro per stuk.

De G20 heeft twee PCI Express-gekoppelde Gigabit Ethernet- en twee USB 2.0-aansluitingen voorop. Daarnaast zitten twee Displayports naar de grafische motor, die via externe adapters ook zijn te gebruiken als DVI- of HDMI-interfaces. Door de CompactPCI Serial-vormfactor biedt het bord een breed scala aan seriële achter-I/O, waaronder een Displayport- of HDMI-uitgang (in plaats van een zo‘n aansluiting aan de voorkant), vijf keer PCI Express x1, PCI Express Graphics x4 en x8, zes keer Sata en acht keer USB. In totaal heeft de SBC acht PCI Express-lijnen. De geheugencapaciteit is uit te breiden door een Compactflash- of MicroSD-slot te koppelen aan een van de USB-poorten.