Kort nieuws

Melexis wint patentstrijd met Austramicrosystems

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Federale Patentenrechtbank van München heeft Melexis in het gelijk gesteld in een octrooirechtszaak met Austriamicrosystems. Het Oostenrijkse bedrijf beschuldigde de Ieperse chipontwerper van inbreuk op zijn patenten. Melexis zou via zijn Duitse tak een magneetveldencoder – de MLX90316 – verkopen die is gebaseerd op technologie van Austriamicrosystems. Eerder dit jaar verklaarde de regionale rechtbank van Düsseldorf de aanklacht gegrond.

Melexis zocht het hogerop. Het betoogde dat de rechtbank van Düsseldorf weliswaar bevoegd is om uitspraak te doen over inbreuken op patenten maar niet over de geldigheid van patenten. Dat kan alleen de Federale Patentenrechtbank in München. Die heeft nu alle betwiste patentenclaims als ’van nul en gener waarde‘ verklaard. Daarmee vervalt de eerdere uitspraak van de Düsseldorfse rechter.

Austriamicrosystems kan nog verder procederen door beroep aan te tekenen bij het Federale Hooggerechtshof in Karlsruhe.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content