Melexis voorzichtig optimistisch over rest 2009

Reading time: 1 minute

Author:

Omdat het op korte termijn de economische situatie ziet verbeteren, heeft Melexis zijn omzetverwachting lichtjes naar boven bijgesteld. In juli schatte de Ieperse halfgeleiderfabrikant dat de jaaromzet tussen 118 en 123 miljoen zou uitkomen. Nu durft het bedrijf te stellen dat het ’naar de hogere kant van de range‘ zal gaan. Reden voor het voorzichtige optimisme is de groei in het aantal orders in het derde kwartaal.

Tijdens de eerste jaarhelft rondde Melexis de wereldwijde personeelsvermindering af. Alleen in het Duitse Erfurt zat er in een kink in de kabel. Door wettelijke procedures duurt het daar langer dan gepland. Ook vereiste de productmix van Erfurt – vooral vanwege van het verlies van de dvd-tak – een grondige herschikking, stelt het bedrijf in een persbericht. Het management besliste daarom om 23 medewerkers extra te ontslaan. In het derde kwartaal zullen er nog eens 600 duizend euro aan herstructureringskosten op de balans komen.

Overigens opende Melexis gisteren de deuren van het nieuwe gebouw in Erfurt. De productie van aantal van de innovatieve producten zoals bijvoorbeeld Mems, optische sensoren en camera‘s vergt een geavanceerde omgeving, zegt de halfgeleiderfabrikant. Dat was niet langer haalbaar in het oude gebouw.