Kort nieuws

Melexis koopt vision-technologie Sensata

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Melexis neemt de vision-divisie over van het Amerikaanse Sensata Technologies. De Belgische specialist in automotive-IC‘s kan daarmee zijn aanbod van mixed-signal chips en geïntegreerde sensoren uitbreiden met technologie voor het groeiende toepassingsgebied van vision voor automotive. Sensata‘s vision-afdeling stond sinds december 2008 te koop. Melexis verwacht de transactie eind deze maand af te ronden.

Sensata‘s vision-afdeling levert CMos-beeldsensoren en beeldvormingsmodules aan Bosch en Delphi voor Adas (advanced driver assistance systems). Het gaat om op video gebaseerde veiligheids- en comfortsystemen, zoals voor nachtvisie, waarschuwingen bij onstabiel rijgedrag, verkeersbordherkenninging en adaptieve cruisecontrol.

Topman Rudi De Winter van Melexis zegt dat het brede dynamische bereik van de cameratechnologie van Sensata‘s vision-afdeling complementair is met de huidige beeldsensoren van het Belgische fabless chipbedrijf. ’Het past perfect in de trend om steeds meer beeldvormingproducten te gebruiken in veiligheidstoepassingen in auto‘s‘, aldus De Winter.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content