Kort nieuws

Melexis: ‘In 2016 dubbel zo hard gegroeid als de markt’

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In het vierde kwartaal heeft Melexis 120,0 miljoen euro omgezet. Dat is vijf procent meer dan in de drie maanden ervoor en zeventien procent meer dan in dezelfde periode van 2015. De nettowinst bedroeg 25,1 miljoen, hetzelfde als in het derde kwartaal maar een stijging van veertien procent jaar op jaar. In heel 2016 boekte de Ieperse specialist in automotive-ic’s een omzet van 456,3 miljoen euro en een positief resultaat onder de streep van 96,3 miljoen. Dat is respectievelijk veertien procent meer en drie procent minder dan in 2015.

‘We overtreffen de vooruitblik die we aan het begin van het jaar gaven’, aldus Melexis-ceo Françoise Chombar. Uit de januaricijfers van Strategy Analytics blijkt volgens haar dat haar bedrijf in 2016 zelfs twee zo hard is gegroeid als de hele halfgeleidermarkt voor de automobielsector. ‘Het vierde kwartaal was uitzonderlijk sterk: de typische negatieve voorraadcorrecties bleven uit en de sterke vraag in alle productlijnen droeg bij tot een sequentiële omzetgroei. De belangrijkste groeimotoren blijven onze magnetische sensoren, druksensoren en fan-drivers. Elke nieuwe wagen ter wereld bevat nu gemiddeld acht chips van Melexis.’

Chombar kijkt met vertrouwen naar 2017. Het eerste kwartaal zullen de inkomsten uitkomen rond de 125 miljoen, is haar verwachting. Voor heel het jaar gaat ze uit van een omzetgroei tussen de elf en vijftien procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content