Kort nieuws

Melexis groeit tien procent in tweede kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Melexis zag zijn omzet in het tweede kwartaal van het jaar verder oplopen tot 142 miljoen euro, een groei van tien procent ten opzichte van een jaar geleden. Onder de streep hield het bedrijf daar 28,1 miljoen van over, wat negen procent minder is dan een jaar eerder. Voor het hele jaar verwacht de Ieperse onderneming een omzetgroei van dertien tot veertien procent.

Volgens Melexis profiteert het van de ontwikkelingen in de automotive markt, maar ook daarbuiten. Zo jagen strengere efficiëntie-eisen voor motoren de groei naar temperatuursensoren aan, maar groeit deze business ook dankzij de vraag naar consumentenproducten en witgoed vanuit Azië. Toch komt ongeveer negentig procent van de verkopen nog steeds uit de automotive markt.

Naast de temperatuursensoren deden de magnetische sensoren het goed, omdat mechanische bedieningen in de auto vervangen worden door elektronische, en dankzij de opkomst van autonomie. Ook verlichtingsproducten zitten in de lift.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content