Kort nieuws

Melexis baseert antibotssysteem op Brusselse 3D-technologie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de International Motor Show volgende week in Frankfurt demonstreert Melexis een systeem waarmee een auto obstakels rondom kan detecteren en zo botsingen kan voorkomen. De Depthsense-oplossing meet met een CMos-sensor de reistijd van infrarood licht (de time-of-flight) tussen de auto en een object in de omgeving. Uit die tijd wordt de afstand berekend. Volgens Melexis steekt het systeem goed af bij de concurrentie voor wat betreft gevoeligheid en ruis.

Het Depthsense-systeem is gebaseerd op technologie van de Brusselse start-up Softkinetic, waar Melexis een licentie op heeft genomen. Softkinetic is een samensmelting van drie bedrijven uit de Belgische hoofdstad en hun technologieën: Optrima met zijn Kinect-achtige 3D-camera, Softkinetic met zijn middleware voor gebaarbesturing en Softkinetic Studios met zijn bijbehorende applicaties en games. Onder één paraplu werken zij samen aan geïntegreerde oplossingen voor 3D-toepassingen in onder meer consumentenelektronica en medische systemen. De 3D-cameratechnologie van Softkinetic vindt zijn oorsprong op de Vrije Universiteit Brussel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content