Kort nieuws

Meer omzet, minder winst voor Melexis

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het eerste kwartaal heeft Melexis een omzet geboekt van 109,4 miljoen euro. Dat is zestien procent meer dan in dezelfde periode van 2015 en zeven procent meer dan in het vierde kwartaal. De nettowinst kwam uit op 22,8 miljoen, jaar op jaar een daling van zestien procent maar kwartaal op kwartaal een plus van vier procent. Voor heel 2016 rekent de Ieperse automotivespecialist op een omzetgroei tussen de acht en twaalf procent.

‘We zijn het jaar goed begonnen’, vindt Melexis-ceo Françoise Chombar. ‘Zoals verwacht, trekt de groei weer aan, resulterend in een zeven procent hogere sales vergeleken met het vierde kwartaal. Deze groei komt vooral op het conto van onze magnetische sensoren. De gebruikelijke effecten van de jaarlijkse prijsdalingen en rustige periode rond het Chinese nieuwjaar hebben we dit keer meer dan goedgemaakt met een grote orderintake.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content