Kort nieuws

Meer chipontwikkeling NXP naar India

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP wil de ontwikkeling van verschillende productlijnen in de divisie consumentenelektronica verplaatsen naar India en andere Aziatische landen. Dat zei algemeen directeur consumentenelektronica Christos Lagomichos tegen de EE Times tijdens een bezoek aan NXP‘s R&D-centrum in Bangalore. ’Ik wil niet in de EU investeren, de kosten gaan iedere dag omhoog. Mijn doel is om nog meer R&D-activiteiten naar India te verplaatsen. Sommige productlijnen zelfs helemaal‘, aldus Lagomichos.

NXP heeft vier ontwikkelcentra voor consumentenchips in Europa, een in de Verenigde Staten en een in India. Lagomichos heeft voor hen een tamelijk strakke taakverdeling voor ogen. ’We doen system-on-chip in Southampton, systeemarchitectuur in Eindhoven, de IP in Duitsland en Frankrijk. Alle software-integratie gaat naar India. Ik wil alles het liefst op een plek doen, maar dat gaat niet in geglobaliseerde wereld.‘

Lagomichos wilde gedwongen ontslagen niet uitsluiten. ’Ik heb alleen al op wisselkoersniveau een achterstand van veertig procent op de concurrentie. Dat moet ik rechttrekken.‘ Kosten zijn echter niet de enige reden om de Indiase activiteiten uit te breiden. ’Het gaat me ook om de grootte van de lokale markt daar.‘ Bovendien zou NXP vanuit India de Chinese markt kunnen bedienen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content