Opinie

Medische trends

Eppo Bruins is directeur van STW.

Leestijd: 3 minuten

Het portfolio van binnenkomende onderzoeksaanvragen voor STW-subsidie is een bron van informatie voor trendwatchers. Voordat een veelbelovende ontwikkeling beleidsmakers bereikt, zijn bij ons vaak in een eerder stadium al verschillende projecten in het Open Technologieprogramma voorbijgekomen. Zo hebben we meer dan een decennium geleden al het onderwerp tissue-engineering herkend, voordat het een hot topic in de Haagse burelen werd.

Hoewel de inhoud van de STW-aanvragen vertrouwelijk is, kunnen we binnen het STW-bureau deze informatie gebruiken om vroegtijdig in te springen op wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen en op mogelijke kruisbestuiving tussen disciplines. De wetenschapper kent de trends namelijk altijd beter en eerder dan de beleidsmaker. Want de wetenschapper is de bron van de trend, dus de trend zelf!

Laten we eens een stuk van het huidige STW-portfolio onder de loep nemen: medische technologie. We hebben een lopend portfolio van zo’n tweehonderd miljoen euro aan Life Sciences & Health-gerelateerde onderzoeksprojecten, van vaccins tot multimodale beeldverwerking, van mri-scanners tot procesefficiency met ziekenhuis-ict. What’s hot and what’s not?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content