Kort nieuws

‘Medische sector heeft te veel vertrouwen in draadloos’

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De medische sector vertrouwt te veel op draadloze technologie, en ook kleine industriële ondernemingen niet goed toegerust op het uitvallen van draadloze verbindingen. Dat concluderen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen in een rapport dat zij in opdracht van het Agentschap Telecom schreven.

‘De groei van draadloze apparaten in de gezondheidszorg is enorm,’ zegt projectleider en hoogleraar Information Management Hans Wortmann van de Groningse universiteit. ‘Een alarm dat afgaat wanneer een oudere valt, patiënten die een morfinepomp hebben, hartpatiënten die dagelijks zelf hun medische status kunnen doorgeven, of de specialist die zijn dagelijkse ronde door het ziekenhuis doet met een mobiele computer.’ Juist door dit toenemende gebruik neemt de kans op interferentie en daarmee uitval toe. Indien daar geen rekenening mee gehouden wordt, kan dat leiden tot gevaarlijke situaties.

Ook de de industrie speelt dit probleem. Bedrijven gebruiken bijvoorbeeld steeds vaker een draadloze verbinding voor de barcodescanners in magazijnen, de aansturing van hijskranen in fabrieken of het beheer van machines.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content