Tools&Toys

Medische paneel-pc draait op Sandy Bridge

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Penta heeft een medische paneel-pc getoond die is uitgerust met de tweede generatie van Intels Core I7-processoren – voorheen bekend onder de codenaam ’Sandy Bridge‘. De Medical koppelt een 2,66 GHz I7 aan de QM57-chipset, maximaal 8 Gbyte DDR-Ram en een 80 Gbyte Sata-harddisk of industriële Compactflash-kaart. Het 21 inch scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 (full HD) en is voorzien van een multi-touchscreen, zoals we dat kennen van Ipad en Iphone.

Volgens leverancier Amplicon is de Medical geschikt voor gebruik in medische omgevingen met de zwaarste kwalificaties, waaronder EN 60601-1 en 60601-1-2. De behuizing is ventilatorloos en volledig vloeistofdicht conform IP65. Naast USB 2.0- en galvanisch gescheiden RS232-poorten biedt het systeem onder meer twee keer Gigabit Ethernet, een HDMI-uitgang voor een tweede monitor en een PCI Express-slot (x1 of x16). Optioneel is de paneel-pc uit te breiden met Bluetooth- en WLan-interfaces, een camera en een RFID-lezer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content