Kort nieuws

Medical Delta-prijs naar opensource wearables

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De jaarlijkse startersprijs van het Medical Delta-samenwerkingsverband gaat naar Totem Open Health, een Rotterdams bedrijfje dat een open hardwareplatform voor draagbare gezondheidssensoren ontwikkelt. De prijs is goed voor een bedrag van vijfduizend euro. De twee tweede prijzen, beide goed voor 2,5 duizend euro, gingen naar het Delftse Adjuvo Motion, dat werkt aan een robotische armtrainer voor revalidatiepatiënten, en naar het Maastrichtse Peekaboo, dat op basis van ultrageluidscans vr-visualisaties maakt van ongeboren kinderen.

Totem wil het makkelijker maken om draagbare sensoren in te zetten voor de gezondheidszorg. De wearables die op het moment op de markt zijn, zijn echter veelal gebaseerd op bedrijfseigen protocollen en technologie. Dat maakt het lastig om eigen toepassingen te ontwikkelen. Daarom heeft het bedrijfje een opensource hardwareplatform ontwikkeld met onder meer een accelerometer, gyroscoop, temperatuursensor, sd-kaart en bluetooth, gevoed door een knoopbatterij. De ontwerpen en firmware worden onder een opensource licentie vrijgegeven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content