Kort nieuws

Medewerkers in opstand tegen ontslagronde Philips Plauen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ongeveer vierhonderd Duitse werknemers komen in actie voor het behouden van hun werk bij Philips Lightning in het Saskische Plauen. Philips is van plan om 150 van de 400 arbeidsplaatsen in Plauen te schrappen. ’Ondanks de recordwinsten bij Philips gaan ze gewoon door met het ontslag van een derde van de werknemers en het verplaatsen van grote delen van de productie naar Polen‘, verwoordt vakbond IG Metall het.

Volgens IG Metall hebben vertegenwoordigers van de werknemers gedetailleerde alternatieven aan het management voorgelegd om de toekomst van de fabriek te verzekeren. Philips houdt echter voet bij stuk en beroept zich daarbij op winstmaximalisatie. De vakbond verwijt Philips dat het blind voor lagere lonen kiest zonder dat is onderzocht hoe de productie in Plauen efficiënter zou kunnen. En dat terwijl Philips Plauen nu nog gewoon winstgevend is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content