Tools&Toys

McObject ondersteunt Windows Phone 7

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

McObject voegt Windows Phone 7 toe aan zijn lijst van ondersteunde platforms, nu zijn embedded Perst-database door Appa Mundi naar dit OS is geport. De resulterende code komt bij de Perst for .Net-distributie. Ontwikkelaars kunnen Perst gebruiken met .Net en Silverlight, twee belangrijke technologieën in Windows Phone 7.

Volgens Appa Mundi is de database vooral aantrekkelijk voor het ontwikkelen van zakelijke toepassingen. ’Consumententoepassingen hebben typisch geen complex objectmodel. Maar voor alles dat zich meer richt op business helpt een databasemanagementsysteem ontwikkelaars enorm door lokale opslag te ondersteunen en de mogelijkheid te bieden tot zoeken en ophalen op deviceniveau‘, zegt Andy Wigley van het bedrijf.

De database is een port van Perst Lite, een editie voor Java ME. De database ondersteunt Acid-transacties, indices, full-text-zoeken, opslag op SD-kaarten en een Api.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content