Kort nieuws

Máxima Medisch Centrum wil open-innovatiecampus

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Máxima Medisch Centrum (MMC), de gemeente Veldhoven en Brainport Development willen dat er rond het ziekenhuis een open-innovatiecampus rond gezondheidszorg en medische technologie verrijst. Daarvoor hebben zij een intentieverklaring ondertekend. Ook Philips, TNO, Fontys, de TUE en het ROC Eindhoven zouden meedoen aan het project, hoewel er nog geen concrete toezeggingen zijn. Met ASML, de buurman van het ziekenhuis, moet een gezamenlijke infrastructuur worden ontwikkeld.

Er wordt al geruime tijd gedacht aan de ontwikkeling van een open-innovatiecampus rond het MMC. Het Health Technology Park, zoals het concept nu heet, moet klinische kennis, wetenschap, toegepast onderzoek, medisch-technologische bedrijvigheid en onderwijs integreren. In eerste instantie ligt de focus op gynaecologie en kindergeneeskunde, sportgeneeskunde en medische educatie en simulatie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content