Maxim ontwikkelt flitschip


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Maxim Integrated Products heeft een driver-IC voor witte leds ontwikkeld voor de flits in camera‘s en mobiele apparatuur. De Max8834 integreert een I2C-interface, een 5 volt PWM-DC-DC-converter, twee hogestroomregelaars voor de flitser en filmbelichting, en een lagestroomregelaar voor een indicator-led. Ontwerpers kunnen kiezen uit twee schakelfrequenties: 2 MHz voor hoge-efficiëntietoepassingen of 4 MHz om ruimte te besparen.

Het IC heeft een minimale inputspanning nodig van 2,5 volt, voor zijn output zijn twee modi beschikbaar. In de fixed-modus is 3,7 tot 5,2 volt beschikbaar om aan het systeem te leveren, dus niet alleen aan de led. In adaptieve modus past de Max8834 het voltage aan aan de behoefte van de led, zodat de best mogelijke efficiëntie wordt behaald. De hogestroomregelaars gaan tot 750 mA voor de flitser en tot 125 mA voor filmbelichting. De indicator-led moet het doen met maximaal 16 mA.

Maxims flashdriver zit in een wafer-level package van 2,5 bij 2,0 bij 0,65 millimeter.