Maxim introduceert robuuste DC-DC-controller


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Max15046 van Maxim Integrated Products is een 40 V DC-DC-controller die bestand is tegen ruwe omgevingen. Volgens de fabrikant is de component geschikt voor basisstations, CNC-systemen, industriële computers en voedingen, en PLC‘s. De architectuur bevat een temperatuurgecompenseerde verliesarme Mosfet-stroomsensor die de Max15046 beschermt tegen schade van te hoge output en kortsluiting. Er is ook voorzien in een speciale input met een nauwkeurige referentieoutput om vermogens-sequencing te vereenvoudigen. Interne thermische sensoren beschermen de component tegen temperatuurschade.

De Max15046 gebruikt een extern programmeerbare structuur om de complexiteit van het EMI-filterdesign te verkleinen. De werkfrequentie is instelbaar van 100 kHz tot 1 MHz. Een interne referentie maakt het mogelijk om het outputvoltage te programmeren tussen 0,6 V en 85 procent van de ingangsspanning. Maxims Max15046 zit in een 16-pins QSOP-verpakking. De componenten werken tussen -40 en 125 graden Celsius en kosten 1,90 dollar per stuk bij afname van meer dan duizend exemplaren.