Matlab-uitbreiding voor directe automatische C-codegeneratie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Mathworks heeft Matlab Coder aangekondigd, een product waarmee designers rechtstreeks vanuit hun Matlab-algoritmes automatisch C- en C++-code kunnen genereren. Eerder moesten ontwikkelaars die algoritmes eerst omzetten naar Simulink en dan naar Real-Time Workshop. Vanaf nu kunnen ze Matlab gebruiken voor een snellere ontwikkeling van bijvoorbeeld fixed-point-algoritmes en prototypes en vervolgens Matlab Coder inzetten voor de automatische C-codegeneratie. Matlab Coder ondersteunt een uitgebreide set features van de Matlab-taal voor de ontwikkeling van algoritmes, met inbegrip van ingebouwde operators voor matrixberekeningen en dynamische array-afhandeling. Er worden honderden operators, functies en systeemobjecten ondersteund, inclusief vele geavanceerde algoritmes voor DSP en communicatie.

Tegelijk met Matlab Coder brengt Mathworks Simulink Coder en Embedded Coder uit. Deze producten vereenvoudigen het genereren van code voor gebruikers van Simulink en Stateflow doordat ze mogelijkheden combineren die voorheen in verschillende Mathworks-producten werden geboden. Ze bevatten de beproefde Real-Time Workshop-technologie en bieden ondersteuning van codegeneratie voor snel prototypes, realtime testen en de implementatie in embedded systemen met ingebouwde koppelingen naar embedded ontwikkelomgevingen.