Matig 2016 TKH eindigt met lichtpuntje in bandenbouw

Reading time: 2 minutes

Author:

In het vierde kwartaal heeft de TKH Group 362,3 miljoen euro omgezet, vijf procent meer dan in dezelfde periode van 2015. Desondanks komen de inkomsten voor heel 2016 2,5 procent lager uit dan het jaar ervoor, op 1341,0 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 87,3 miljoen, eveneens een lichte daling. De tak Telecom Solutions zag de inkomsten iets stijgen in 2016, Building Solutions en Industrial Solutions deden het juist wat minder. Het vierde kwartaal bracht wel licht herstel voor VMI, dat binnen het subsegment manufacturing systems van de industriële poot machines bouwt om banden te assembleren.

‘We hebben het jaar 2016 afgesloten met een goed vierde kwartaal, waarin we een herstel hebben gezien van zowel de omzet als de orderintake binnen Industrial Solutions, met name in het subsegment manufacturing systems’, aldus ceo Alexander van der Lof van de technologiegroep uit Haaksbergen. ‘Hoewel de orderintake in China nog altijd op een laag niveau ligt, is die bij de top vijf bandenbouwers toegenomen in het vierde kwartaal. Binnen Building Solutions hebben we belangrijke stappen gezet in voorbereiding op de beoogde groei in de verticale groeimarkten.’

Telecom Solutions harkte het afgelopen jaar 168,5 miljoen euro binnen met telecom- en glasvezelnetwerksystemen, ruim een procent meer dan in 2015. Bij Building Solutions, bestaande uit de twee subsegmenten vision- en securitysystemen en connectiviteitssystemen, daalden de inkomsten juist met iets meer dan een procent, naar 574,9 miljoen. Industrial Solutions, dat naast productiesystemen ook connectiviteitssystemen levert, zette 597,6 miljoen om, een daling van een kleine vijf procent die volledig is toe te rekenen aan een aanhoudende Chinese investeringsterughoudendheid in de bandenbouw. De omzet en orderintake herstelden zich echter in het vierde kwartaal, onder impuls van de grotere spelers in die markt.