Tools&Toys

Mathworks laat Simpowersystems beter samenwerken met Simscape

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Mathworks heeft een nieuwe versie uitgebracht van Simpowersystems, waarmee vermogenselektronicasystemen zijn te modelleren en te simuleren in Simulink. Versie 5.5 biedt een sterkere verbinding met Simscape en andere producten voor fysisch modelleren. Ondersteuning voor de Simscape Editing Mode maakt het mogelijk om vermogenselektronicamodellen te bekijken, te simuleren, te wijzigen, om te zetten in C en te delen met medegebruikers van Simscape. Typische toepassingsgebieden van Simpowersystems zijn de automobielindustrie, de defensie, de industrie en de lucht- en ruimtevaart.

Een andere vernieuwing is Interface Elements. Hiermee is Simpowersystems aan te sluiten op Simscape-circuits, zodat ontwikkelaars de modellen gemakkelijker kunnen uitbreiden naar andere fysische domeinen en zelf fysische componentmodellen kunnen definiëren in de Simscape-taal. De omgeving is ook te koppelen aan domeinspecifieke aanvullende producten, zoals Simhydraulics en Simmechanics. Zo zijn integratieproblemen tussen elektrische, mechanische en besturingssystemen vroeg in het ontwikkelingsproces op te sporen, voordat er daadwerkelijk hardware wordt gebouwd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content