Kort nieuws

Markt voor gezondheidsmonitoring thuis is 7,6 miljard waard

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens marktonderzoeker Berg Insight groeide de wereldwijde omzet in de markt voor gezondheidsmonitoring in thuissituaties afgelopen jaar naar 7,6 miljard euro, ondanks dat de technologie nog in de kinderschoenen staat. Daarbij gaat het voornamelijk om het in de gaten houden van chronische aandoeningen zoals diabetes, hartritmestoornissen, slaapapneu en COPD. Meer dan 200 miljoen mensen in Europa en de VS kunnen baat hebben bij een monitoringstechnologie.

Volgens Berg beginnen aanbieders van monitoringoplossingen steeds meer in te spelen op de draadloostrends, en dan met name het gebruik van mobiele telefoons als onderdeel van een monitoringoplossing. ’Fabrikanten van medische-monitoringapparatuur maken voortgang met de adoptie van draadloze technologie, maar er is nog een lange weg te gaan voordat monitoring op afstand een standaard praktijk wordt in de gezondheidszorgsector‘, zegt André Malm van Berg Insight. De groei hierin zal op korte termijn waarschijnlijk komen uit op consumenten gerichte gezondheid- en wellness-monitoring. Het aantal toepassingen dat bijvoorbeeld via Bluetooth hiermee kan communiceren, groeit. Tegelijkertijd komen er ook steeds meer smartphone-applicaties beschikbaar voor dit segment, zoals dieethulpjes, BMI-calculators en sporttrackers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content