Kort nieuws

‘Markt halfgeleidermachines dit jaar tien procent kleiner’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De beroerde economische omstandigheden die de groei van de halfgeleidermarkt in 2012 ondermijnen, zullen ook hun weerslag hebben op de verkoop van halfgeleidermachines. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van The Information Network. De marktanalist voorspelt een daling van 10,3 procent naar 33 miljard dollar.

Brancheorganisatie Semi meldde dat de halfgeleiderindustrie tot en met juli jaar op jaar met 16,1 procent is ingezakt. ’Gezien de steile daling van de chipverkoop tussen augustus en november vorig jaar, bestaat de mogelijkheid dat machinebouwers dit najaar terrein goedmaken‘, aldus Robert Castellano, president van The Information Network. ’Semi verwachtte in mei zelfs een groei van 2 procent over heel 2012.‘ VLSI Research houdt het echter op een daling van 4 procent terwijl Gartner rekening houdt met 8,9 procent krimp. Omdat The Information Network de komende drie maanden een terugloop in de markt voor halfgeleidermachines ziet, komt het met het meest pessimistische cijfer: 10,3 procent daling.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content