Markt flexibele Cigs-cellen verdriedubbelt

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De markt voor flexibele Cigs-zonnecellen groeit van 70 megawatt dit jaar naar 240 megawatt in 2017. Dat verwacht marktonderzoeker IDTechex. De consultant merkt bovendien op dat flexibiliteit geheel nieuwe afzetmarkten creëert, die vrijwel los staan van de belangrijkste bestemmingen van rigide PV-panelen: energiecentrales en dakinstallaties. IDTechex denkt met name aan de consumentenelektronica, de transportsector en militaire toepassingen.

Deze prognose zal de deelnemers aan Solliance als muziek in de oren klinken. Vrijdag 14 december neemt de transnationale dunnefilm-PV-researchalliantie officieel een Cigs-proeflijn in gebruik, die referentiecellen gaat leveren voor nieuw te ontwikkelen productiemachines. Solliance werkt behalve op flexibele substraten ook op glas, en heeft tevens onderzoekslijnen voor amorf silicium en organische PV.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login