Maritieme software Barco naar Thales


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Thales koopt Barco‘s softwareafdeling voor veiligheid en surveillance op zee. De 22 ontwikkelaars van dit bedrijfsonderdeel in het Duitse Stuttgart gaan over naar de Franse defensiespecialist, net als de Opscenter-softwarecomponenten waar zij aan werken. De deal omvat ook een licentie op de Kortrijkse ontwikkeltoolbox voor militaire displaysystemen. Afgelopen juni sloten de twee partijen al een overeenkomst om de Thales-systemen voor digitalisering van gevechtsomgevingen te koppelen aan de intelligente informatiedisplays van Barco.

De afdeling in Stuttgart ontwikkelt software voor kustsurveillancesystemen, management- en informatiesystemen voor scheepvaartverkeer en maritieme reddings- en coördinatiecentra. Barco doet deze activiteit van de hand omdat zij ’strategisch niet past in het businessmodel‘, aldus Carl Peeters, president van de Kortrijkse divisie Security & Monitoring. ’In Stuttgart werkten we als een verlener van applicatiediensten direct met eindgebruikers, maar dat druist in tegen ons bedrijfsbeleid.‘ Barco blijft wel hardwaregebaseerde visualisatieoplossingen leveren voor de maritieme sector, zoals lcd-schermen en van achteren geprojecteerde videomuren.