Marine VS kiest systemen Delfts Eonic

Reading time: 1 minute

Author:

De Amerikaanse marine gaat data-acquisitiesystemen van Eonic uit Delft gebruiken. Het gaat om het SR-5124 Multi-Channel Signals Acquisition System. De Amerikanen zetten de geavanceerde elektronica in voor spionage, verkenning en herkenningstoepassingen.

De SR-5124 maakt het mogelijk om signalen voor video, radio, satcom en radar tegelijk te detecteren, te monitoren, op te slaan en te analyseren. Het systeem heeft een zeer groot dynamisch bereik en beschikt over geïntegreerde Fisint/Comint/Elint-mogelijkheden. Verder kan het tijdens de opnames terugspelen en is compatibel met de Martes- en Midas-standaarden voor signaalanalyse.

Eonic zegt dat zijn SR-5124-systeem werd geselecteerd na uitvoerig onderzoek en vergelijking met andere data-acquisitie- en opslagsystemen in de markt door het ISR Center of Excellence van de marine. De gebruiksersinterface, realtimeanalysemogelijkheden, compatibiliteit met Martes en de nieuwste generatie hardware gebundeld in een alles-in-een-systeem haalden het ISR over de streep.

Eonics-CEO Hans van der Hoek wees erop dat deze keuze van de Amerikaanse marine een nieuw bewijs is voor de kwaliteit en mogelijkheden van de Delftse systemen. Eerder koos ook het Duitse ministerie van defensie voor het SR-5124-systeem.