Personen en bedrijven

Mariëlle Stoelinga parttime informaticahoogleraar in Nijmegen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Radboud Universiteit Nijmegen heeft Mariëlle Stoelinga benoemd tot hoogleraar Quantitative Risk Assessment of Software Systems aan de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Met ingang van 1 september werkt ze voor een dag in de week op het Nijmeegse Institute for Computing and Information Sciences. ‘Met mijn onderzoek wil ik meer grip krijgen op de risico’s van technische systemen’, verklaart Stoelinga, ‘zodat we minder treinvertragingen ondervinden, websites minder vaak down zijn en we innovaties zoals iot-apparaten, drones en robots met een gerust hart kunnen gebruiken.’

Stoelinga keert hiermee terug naar haar alma mater. In Nijmegen volgde ze de opleiding wiskunde en informatica en ze promoveerde er in 2001 op onderzoek naar stochastische analyse van embedded software. Na haar promotie werkte ze als postdoc aan de University of California. Sinds 2004 is ze verbonden aan de Universiteit Twente, waar ze ook de masteropleiding risicomanagement voor professionals coördineert. Vorig jaar ontving ze subsidie van STW voor de optimalisatie van spoorwegonderhoud met big data, alsook een EU-subsidie voor de beveiliging van iot-applicaties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content