Personen en bedrijven

Marcel Wintels voorzitter van de Raad van Bestuur bij Fontys Hogescholen

Leestijd: 1 minuut

Vanaf 1 juni is Marcel Wintels voorzitter van de Raad van Bestuur bij Fontys Hogescholen. Hij is nu nog bestuursvoorzitter bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Volgens Ad Huijser, die Fontys‘ Raad van Toezicht voorzit, is de keuze op Wintels gevallen vanwege zijn ervaring binnen het hoger beroepsonderwijs en zijn expertise als ondernemer.

De komende jaren werkt Wintels aan het Fontys-aanbod van bachelor- en masteronderwijs, daaraan gerelateerd toepassingsgericht onderzoek en lectoraten rond specifieke en deels internationale thema‘s en opleidingen. Ook richt hij zich op het intensiveren van de regionale samenwerking met universiteiten, bedrijfsleven en instellingen. Daarnaast zal een belangrijk deel van het Fontys-management de pensioensgerechtigde leeftijd bereiken. Hij moet dus een verjongingsslag doorvoeren.

Wintels heeft een aantal nevenfuncties en activiteiten op het gebied van onderwijs, kennisinnovatie en ondernemerschap. Zo is hij onder meer bestuurslid van de Hbo-raad en voorzitter van het hoofdbestuur Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content