Mapusoft helpt met porten naar Android


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Mapusoft Technologies heeft zijn OS Changer Porting Kit uitgebreid richting Android om ontwikkelaars te helpen met het overzetten van bestaande C- en C++-code naar het nieuwe platform. Ook heeft het Android-ondersteuning doorgevoerd in de OS Abstractor Development Kit. Deze is bedoeld voor het schrijven van nieuwe code.

De Mapusoft-producten bieden een set abstracte interfaces naar µItron, Nucleus, Posix, PSos en VXWorks. Daarmee is code te porten naar Ecos, Linux 2.4 en 2.6, LynxOS, µCos, µItron, MQX, NetBSD, Nucleus, QNX, RTLinux, Solaris, ThreadX, T-Kernel, Unix, VXWorks 5 en 6, Windows CE/Mobile, Windows XP/Vista en nu dus ook Android.

Mapusoft heeft ook tools in zijn assortiment om in Ada te ontwikkelen voor deze platforms. De Ada-C/C++ Changer converteert Ada naar C/C++-code, die vervolgens geïntegreerd kan worden met OS Abstractor. Daarnaast is er de Ada-Pal-compiler die Ada kan compileren in de OS Porting and Abstraction Lab-IDE.