Kort nieuws

Maker industriële wasmachines sluit fabriek in Wevelgem

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Vanaf het eerste kwartaal van 2015 ontwikkelt en produceert Alliance International geen industriële wasmachines meer in Wevelgem. Het Amerikaanse bedrijf heeft bekendgemaakt zijn fabriek daar te sluiten. 166 van de 205 banen staan op de tocht. Om loonkosten te besparen, concentreert Alliance zijn Europese productie in het Tsjechische Příbor. Volgens een persbericht is de beslissing ingegeven door de groeiende vraag naar milieuvriendelijke systemen, die de ontwikkel- en productiekosten opdrijft.

Alliance brengt industriële was-, droog- en strijkapparatuur op de markt onder verschillende merken, waaronder Cissell, Huebsch, Ipso, Speed Queen en Unimac. Onlangs voegde het daar de labels Primus, Lavamac en Deli aan toe via de acquisitie van de Belgische Primus Group. Hiermee verwierven de Amerikanen tevens de productiefaciliteit in Příbor. Bovendien kregen ze er een vestiging bij in Gullegem, op een steenworp afstand van Wevelgem. Ondanks de verklaring van Alliance lijkt het er toch sterk op dat de fabriek daar nu de rekening moet betalen voor de overname.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content