Kort nieuws

Magnitude Space haalt geld op voor eerste satellietlancering

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Amsterdamse Magnitude Space heeft extra kapitaal opgehaald voor de lancering van zijn eerste satelliet, schrijft het Financieel Dagblad. In totaal heeft Magnitude 2,5 miljoen euro beschikbaar voor dit eerste exemplaar. Die moet volgend jaar op een Indiase raket meeliften naar een lage baan om de aarde.

Magnitude wil op korte termijn een netwerk optuigen van zestien tot vierentwintig nanosatellieten die in een lage baan om de aarde cirkelen. Iot-sensoren kunnen daarmee hun metingen doorsturen. De satellieten komen slechts sporadisch over en kunnen zelf geen informatie naar de iot-devices sturen, maar ze bieden wel wereldwijde dekking.

Volgens het FD heeft het bedrijf al vijftien geïnteresseerde klanten. In september sloot het bovendien een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met Iridium, een grote speler in satellietcommunicatie. De netwerken van de twee partijen zijn complementair.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content