Tools&Toys

Macraigor stopt krachtige ontwikkel-pc in dedicated doosje

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Macraigor brengt een appliance op de markt voor het debuggen van embedded toepassingen. De Wifidemon bevat een complete Linux-distributie met Eclipse-ontwikkelomgeving en debuggers en is uitgerust met een on-chip debuginterface – ontwikkelaars kunnen kiezen uit een BDM-, JTag-, EJTag- of SWD-uitvoering. Het kastje staat via Ethernet of WLan in verbinding met het netwerk. Ontwikkelaars leggen via VNC en NFS verbinding met de desktop en het bestandssysteem van de Wifidemon. Het doosje is ook los als ontwikkel-pc te gebruiken; het beschikt over USB-poorten voor toetsenbord en muis en over een VGA-aansluiting. Daarnaast is de Wifidemon in te zetten als host voor Macraigors eigen tooling. Hij is daarvoor volledig terugwaarts compatibel met de MPDemon, maar kan nu via een snelle Ethernet-poort of Wifi verbinding leggen.

Het hele systeem draait op Fedora Linux versie 15 en is uitgerust met Eclipse Indigo, de Gnu-toolketens voor Arm, Coldfire2, Mips, PowerPC en X86 en uiteraard Macraigors eigen software. Alle software en informatie zijn opgeslagen op een SSD van 40 GB. Verder is het kastje uitgerust met RS232 en 5/12 volt stroomuitgangen om het targetsysteem te beheren.

Het apparaat gaat voor ruim 1800 euro over de online toonbank.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content