Kort nieuws

Machinebouwers zonnecelmarkt halen recordbedrag op

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Zonnecelmakers hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag geïnvesteerd in machines: meer dan 2,9 miljard euro. Makers van kristallijn silicium cellen, de dominante technologie, spendeerden 852 miljoen dollar, 5 procent minder dan het recordkwartaal dat eraan voorafging. De groei in het opkomende maar gefragmenteerde dunnefilmsegment was kwartaal op kwartaal met 53 procent aanzienlijk groter. In totaal kwam er 1 gigawatt extra productiecapaciteit bij in drie maanden. Dat meldt marktonderzoeker Solarbuzz.

Chinese en Taiwanese fabrikanten zijn goed voor 80 procent van de capaciteitsaanwas. ’Fabrikanten van kristallijn silicium cellen in deze landen expanderen met ongekende snelheid, daartoe aangezet door een recordvraag dit jaar‘, aldus analist Finlay Colville van Solarbuzz. De meeste cellen komen nog steeds in Duitsland terecht, maar ook de opkomende markten als de Verenigde Staten en China doen het goed.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content