Achtergrond

Machinebouwers zoeken hoogopgeleide schaarse specialisten

Leestijd: 8 minuten

Meer projecten, meer vacatures. Vooral voor hoogopgeleide specialisten onder de softwareprofessionals. OEM-bedrijven moeten soms flink zoeken naar de juiste kandidaat. Schoolverlaters een dikke leasebak aanbieden is er echter nog niet bij. ’Dat zou echter best kunnen terugkomen.‘

De zaken gaan goed voor FEI Company. Nog nooit werd er in een tweede kwartaal zoveel verkocht als in 2006. De orderportefeuille puilde uit. Ook in het derde kwartaal stroomden de bestellingen binnen. FEI verkocht begin oktober een batterij hoogwaardige elektronenmicroscopen aan het Mexicaanse nationale instituut voor petroleumonderzoek, waaronder het paradepaardje Titan S/TEM. Hiermee kunnen wetenschappers structuren kleiner dan een ångström bekijken. In september bestelde ook het Japanse JFE Steel zo‘n apparaat om er zijn ontwerpcyclus mee te verkorten. FEI verwacht de opdrachten eind dit jaar in klinkende munt om te zetten.

Geen wonder dat de vestiging van FEI in Eindhoven onder meer de groep met zo‘n veertig softwareprofessionals fors wil uitbreiden, vooral bij de afdeling die de Titan-elektronenmicroscopen ontwikkelt. FEI zoekt ontwikkelaars, (senior) ontwerpers, applicatieontwerpers, engineers en teamleiders.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content