Technieuws

Maakt accucapaciteit eindelijk een grote sprong?

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

MIT-spin-off Solidenergy Systems beoogt in november lithium-ionbatterijen op de markt te brengen die vier- tot vijfhonderd wattuur per kilo kunnen herbergen. De beste commerciële batterijen die nu op de markt zijn, kunnen tot driehonderd wattuur per kilo kwijt.

Het geheim van de Amerikanen is toepassing van een lithium folie als anode. Traditioneel wordt daar grafiet voor gebruikt, of silicium-composieten in de modernste varianten. Het folie is gecoat met een speciaal vast elektrolyt, dat goed samenwerkt met het vloeibare elektrolyt. Ongewenste reacties tussen elektrolyt en andere componenten is een van de problemen die lithium-ionbatterijen het meeste plagen. Ze verkorten de levensduur.

De eerste serie die Solidenergy gaat verkopen, is de bedoeld voor drones. Volgend jaar mikt het bedrijf op telefoonbatterijen, gevolgd door accu’s voor elektrische auto’s in 2018.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content