Lynuxworks’ Bluecat draait op Virtex-5 FXT, LynxOS op AMCC PowerPC


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Lynuxworks heeft zijn Bluecat Linux-RTos geschikt gemaakt voor Xilinx‘ Virtex-5 FXT-platform. Naar eigen zeggen is het bedrijf de enige commerciële Linux-leverancier die zowel de Power- als de Microblaze-architectuur ondersteunt.

De Xilinx Virtex-5 FXT heeft de capaciteit voor twee PowerPC-440-processorblokken, elk met geïntegreerde caches voor instructies en data van 32 kbyte per stuk. Daarmee biedt de FPGA een standaardarchitectuur. Door het gebruik van twee kernen zijn ook twee OS‘en naast elkaar te draaien, wat de migratie van legacycode vereenvoudigt. Lynuxworks zal later dit jaar ook andere producten geschikt maken voor Virtex-5.

Verder heeft Lynuxworks zijn LynxOS-178-RTos geport naar AMCC‘s PowerPC 460EX en 460GT die zich onderscheiden door een laag vermogen en kleine afmetingen. Met de koppeling zijn missiekritische en zuinige applicaties te ontwerpen. LynxOS-178 combineert hard realtime, RTCA/DO-178B level A-certificering en Posix en ondersteunt de Arinc 653 Application Executive (Apex).