Lundqvist voorzitter High-Tech Systems Platform


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het High-Tech Systems Platform (HTSP) heeft Amandus Lundqvist benoemd tot voorzitter. Hij volgt Mat de Vaan op, die de hightechbedrijvengroep aanvoerde sinds de oprichting in 2005. Lundqvist was van september 2002 tot mei dit jaar bestuursvoorzitter van de TU Eindhoven. Daarvóór werkte hij ruim drie decennia bij IBM Nederland, waarvan de laatste tien jaar als algemeen directeur. De geboren en getogen Rotterdammer studeerde weg- en waterbouwkunde aan de hts in de Maasstad.

Amandus Lundqvist werkte ruim dertig jaar bij IBM Nederland, waarvan de laatste tien als algemeen directeur.

Het HTSP telt ruim twintig leden, onder wie ASML, Besi, Bosch Rexroth, Fei, Nucletron, Océ, OTB, Philips Healthcare, Stork, Thales en Vanderlande. Zij werken samen om de arbeidsmarkt, de innovatie, het onderwijs en de toeleverketen in de hightech te bevorderen. Doel is de industrietak en de competenties van ieder bedrijf te promoten en te versterken.