Lundqvist voorzitter High-Tech Systems Platform

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het High-Tech Systems Platform (HTSP) heeft Amandus Lundqvist benoemd tot voorzitter. Hij volgt Mat de Vaan op, die de hightechbedrijvengroep aanvoerde sinds de oprichting in 2005. Lundqvist was van september 2002 tot mei dit jaar bestuursvoorzitter van de TU Eindhoven. Daarvóór werkte hij ruim drie decennia bij IBM Nederland, waarvan de laatste tien jaar als algemeen directeur. De geboren en getogen Rotterdammer studeerde weg- en waterbouwkunde aan de hts in de Maasstad.

Het HTSP telt ruim twintig leden, onder wie ASML, Besi, Bosch Rexroth, Fei, Nucletron, Océ, OTB, Philips Healthcare, Stork, Thales en Vanderlande. Zij werken samen om de arbeidsmarkt, de innovatie, het onderwijs en de toeleverketen in de hightech te bevorderen. Doel is de industrietak en de competenties van ieder bedrijf te promoten en te versterken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content