LRM licht optie op Punch Powertrain (update)

Reading time: 2 minutes

Author:

Punch International verkoopt het bedrijfsonderdeel Powertrain aan LRM. De investeringsmaatschappij had al een optie op de aandelen van de divisie die continu variabele transmissies (CVT‘s) voor personenwagens ontwikkelt en produceert. Punch ontvangt een totaalbedrag van circa 8,74 miljoen euro plus interesten waarmee LRM een belang krijgt van 99,23 procent in Powertrain. De rest is in handen van het Powertrain-management. Als gevolg van de transactie hebben Guido Dumarey en Wim Deblauwe hun mandaat als bestuurder van Punch Powertrain neergelegd.

LRM krijgt bij de transactie steun van de investeringsmaatschappijen Gimv en Capricorn. Gimv steekt 18 miljoen euro in het bedrijf, Capricorn 6 miljoen. Daarbovenop heeft Punch Powertrain voor meer dan 30 miljoen euro aan nieuwe bankkredieten gekregen om zijn groei te ondersteunen.

Punch Powertrain stond al een tijdje in de etalage. De divisie heeft dringend behoefte aan geld. Verkopen was volgens het Punch-management de beste optie. ’We zijn ervan overtuigd dat Punch Powertrain in zeer goede handen komt‘, zegt Punch-CEO Wim Deblauwe over de overname door LRM. ’Onder de vleugels van LRM en nieuwe investeerders zal het zich ten volle kunnen ontwikkelen. Deze transactie is de beste oplossing voor alle betrokken partijen.‘

De verkoop van Punch Powertrain betekent wel een bijna volledige ontmanteling van Punch International. Eind vorige maand ging het moederbedrijf ook al akkoord met het overnamevoorstel van NPM Capital voor Punch Graphix. De investeringsmaatschappij bood 88,6 miljoen euro voor het belang van de groep in zijn dochter. Punch International heeft nu alleen het onderdeel Telematix over. Die tak staat echter nadrukkelijk in de belangstelling van Transics, dat al een bod deed op het onderdeel. Punch heeft dat voorstel vooralsnog afgeslagen.