Tools&Toys

LPRS knoopt Raspberry Pi’s draadloos aan elkaar

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

LPRS introduceert een USB-module om een draadloze link te leggen tussen Raspberry Pi-bordjes en pc‘s, andere Raspberry Pi‘s of andere devices die seriële communicatie via USB ondersteunen. De Era-Connect2-Pi ondersteunt zowel Linux- als Windows-gebaseerde apparatuur.

De module is gebaseerd op de Era900TRS, die draadloze communicatie simpelweg als Com-poort aanbiedt – er is geen aparte RF-protocolsoftware nodig. De radio gebruikt de 868/915 MHz-band (de ISM-band) en biedt daarmee een groter bereik en lager stroomverbruik dan Wifi of Bluetooth. Gebruikers kunnen indien gewenst de parameters instellen om interferentie te vermijden. De bandbreedte kan ingesteld worden van 12,5 kHz tot 150 kHz. Ook frequentie en power-output kunnen worden aangepast. Host-devices kunnen tot 180 bytes per pakket verzenden en ontvangen, waarbij de module het afhandelen van de payload volledig voor zijn rekening neemt. De gebruiker zich niet druk hoeft te maken over coding-schemes en dergelijke.

De module betrekt zijn stroom direct uit de USB-poort van de Raspberry Pi. De antenne kan via een een geïntegreerde SMA-aansluiting worden aangesloten. De module is verder uitgerust met aparte transmit- en receive-leds.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content