Kort nieuws

Loyaltek mengt zich in Belgische betaalterminalmarkt

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De Belgische markt voor betaalterminals is een nieuwe speler rijker, zo meldt De Tijd. Met een eigen product opent Loyaltek de aanval op de gevestigde namen Atos Worldline uit Brussel en CCV uit Ieper, die beide ook zelf ontwikkelen, en Keyware uit Zaventem, dat toestellen van derden verkoopt. De eveneens in de hoofdstad zetelende nieuwkomer heeft een systeem ontwikkeld dat draadloos verbinding maakt met het internet, via GRPS of WLan. Hiermee mikt Loyaltek vooral op mobiele betalingen, zegt projectdirecteur Geert Vierendeel in De Tijd. ’Denk aan bedrijven die aan huis leveren, marktkramers of zelfstandigen die hun terminal op verplaatsing willen meenemen.‘

Het in 2008 opgerichte Loyaltek heeft zijn sporen verdiend met elektronische cadeau- en klantenkaarten. Ook was het betrokken bij een aantal toepassingen voor mobiele betalingen. De stap naar terminals is dan geen gekke, maar zeker geen gemakkelijke. De afgelopen drie jaar is het bedrijfje druk geweest om zijn systeem gecertificeerd te krijgen, waarbij het heeft moeten aantonen dat de beveiliging adequaat is. Nu de goedkeuring binnen is, kan het het product in de markt gaan zetten. Ook dat zal geen sinecure zijn. Met zes werknemers en een kasstroom van zeventigduizend euro valt Loyaltek in het niet bij de andere spelers. Het bedrijf zegt zich te willen onderscheiden door een dertig tot veertig procent lagere prijs en de combinatie met de eigen kaarten.

Loyalteks betaalterminal gebruikt het C-Tap-protocol. Daarmee kan het systeem onder meer overweg met Visa, Mastercard en de Belgische Bancontact-kaarten. Verder is het compatibel met contactloze betaalmethodes zoals NFC en QR-codes. Door de ondersteuning van C-Tap is de terminal ook geschikt voor de verwerking van Visa en Mastercard in de 26 andere EU-landen. De focus van Loyaltek ligt echter in eerste instantie op België.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content