Tools&Toys

Low-end signaalanalyzer Agilent haalt 7,5 GHz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De N9000A CXA is een simpele signaalanalyzer van Agilent Technologies die is gericht op algemene elektronicaproductie, eenvoudige R&D en RF-scholing. Model 503 heeft een frequentiebereik van 9 kHz tot 3,0 GHz. Grote broer N9000A-507 kan zelfs overweg met signalen tot 7,5 GHz.

De fabrikant legt de nadruk op flexibiliteit. Zo zijn er metingen mogelijk met een druk op de knop, maar heeft de gebruiker ook de beschikking over geavanceerde meettoepassingen. Het instrument bevat een bibliotheek met applicaties zoals voorgeconfigureerde testroutines voor onder meer analoge demodulatie, faseruis en ruisfiguur. Deze applicaties zijn vrijwel identiek aan hun verwanten op de Agilent EXA‘s, MXA‘s en PXA‘s. Verder is het ook mogelijk Agilent 89600-software voor vectorsignaalanalyse te draaien.

Sleuteleigenschappen van de N9000A CXA zijn een absolute amplitudenauwkeurigheid van 0,5 dB, een derde orde intermodulatie van 13 dBm, een displayed average noise level (DANL) van -161 dBm en een dynamisch W-CDMA ACLR-bereik van 7,5 GHz. Agilent claimt dat het instrument drie keer zo snel is als andere analyzers uit dit segment. De CXA kan bijvoorbeeld een signaalpiek vinden in minder dan 5 ms.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content