Tools&Toys

Low-end oscilloscopen Rigol komen tot 100 MHz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

EMV Benelux introduceert de Rigol DS1000E-serie van 50 en 100 MHz digitale oscilloscopen met 1 GS/s realtime bemonstering en een acquisitiegeheugen van 1 Mpts. Het compacte instrument heeft een 5,6 inch kleuren-TFT-scherm met een grote kijkhoek. De bediening is eenvoudig, aldus EMV, een druk op de autoset-upknop is voldoende om direct te kunnen triggeren op positieve of negatieve flanken. Om ook te kunnen triggeren op afwijkende events is voorzien in een reeks functies zoals edge (pos/neg/both), width, slope, video en alternate. De trigger heeft een instelbare hysterese, waarmee stabiel triggeren op signalen met ruis wordt vereenvoudigd.

Naast zoom-, xy- en persistance-weergave bevatten de DS1000E‘s een ruim aantal signaalanalysemogelijkheden. De oscilloscoop biedt onder meer uitgebreide cursormetingen (horizontaal, verticaal, differentieel, track), en twintig automatische tijd- en amplitudemetingen. Er is eveneens voorzien in een hardwarefrequentieteller en een geïsoleerde pass/fail-uitgang. Handig zijn de Waveform Record- en Playback-functies, waarbij tot duizend frames opgeslagen en weer afgespeeld kunnen worden. De Recorder-functie kan met de pass/fail-functie worden gecombineerd, zodat specifieke afwijkende gebeurtenissen automatisch worden opgeslagen en later kunnen worden geanalyseerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content