Logica schrapt vijfhonderd banen in Benelux

Reading time: 1 minute

Author:

Wegens verslechterde economische omstandigheden voert Logica zijn reorganisatieplannen versneld uit. In België en Nederland neemt het bedrijf afscheid van 450 tot 550 mensen, tien procent van het personeelsbestand in de Lage Landen, en stoot het meer dan de helft van zijn kantoorruimte af. De noodlijdende Benelux-activiteiten moeten hierdoor komend jaar weer winstgevend worden. In Groot-Brittannië en Zweden gaan 650 arbeidsplaatsen verloren. Alles bij elkaar zegt Logica ruim dertienhonderd banen te schrappen.

De reorganisatie zorgt dit financiële jaar nog voor een kostenpost van 93 miljoen pond. Hiervan komt tachtig miljoen voor rekening van de ingrepen in het personeelsbestand en is dertien miljoen vastgoedgerelateerd. In de tweede helft van 2012 moet de herstructurering al 25 tot dertig miljoen pond opleveren. Vanaf 2013 rekent Logica op een structurele kostenbesparing van vijftig tot zestig miljoen per jaar.

Het banenverlies in België en Nederland is een lelijke streep door de rekening van Benelux-directeur Seamus Keating. Toen die eind vorig jaar de onverwachts vertrokken Wilbert Kieboom opvolgde, gaf hij nog aan geen snoeiplannen te hebben. ’In 2011 willen we weer groeien, en daarvoor heb je mensen nodig‘, zei Keating destijds in Computable. ’Garanties kun je bijna niet geven in deze moeilijke tijden, maar in principe is iedereen bij Logica Benelux gegarandeerd van zijn baan.‘