Kort nieuws

Logica in eindronde systeemsoftware Galileo-satellieten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Logica heeft in twee onderdelen de eindronde bereikt voor de openbare aanbesteding van het Europese Galileo-navigatiesysteem. De Nederlandse tak dingt mee naar System Support. ’Dat is een soort overkoepelend segment dat direct onder leiding van de Esa staat. System Support moet de Esa helpen met advies en het definiëren en testen van het systeem‘, zegt Cock Overbeek, programmadirecteur Galileo van Logica. ’Wij hebben System Support vanuit Nederland aangeboden, omdat we in Rijswijk zitten. Dat is vlak bij de klant Esa in Noordwijk.‘ Logica moet het bij dit onderdeel opnemen tegen Thales Alenia Space uit Italië. Begin volgende jaar vallen de uiteindelijke beslissingen.

De Britse tak van Logica is in de race voor het Ground Mission System dat de distributie van kloksignalen en locatiegegevens behelst. Ook hier is Thales Alenia Space de concurrent. Naast deze twee segmenten heeft de EU verder nog aanbestedingen lopen voor de sectoren Ground Control System (Astrium en G-Nav), Space Segment (Astrium en OHB System) en Operations (Nav-up en DLR en Telespazio). Voor het lanceren van de satellieten is slechts een partij beschikbaar: Arianespace.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content