Logica-baas Kieboom onverwacht weg, opgevolgd door CFO

Reading time: 2 minutes

Author:

Seamus Keating volgt Wilbert Kieboom op als CEO van Logica in de Benelux. Kieboom kondigde gisteren plotseling zijn vertrek aan. Waarom hij weggaat en wat hij gaat doen, heeft de dienstverlener niet bekendgemaakt. Hij blijft nog wel aan tot begin volgend jaar om zijn werkzaamheden over te dragen aan Keating. Die is op dit moment CFO en COO van de Logica-groep. Zijn operationele taken zal hij gaan combineren met het CEO-schap; de financiële verantwoordelijkheid zal hij afstoten zodra de groep een opvolger heeft gevonden voor die functie.

Kieboom trad twee jaar geleden in dienst bij Logica als Benelux-directeur. Sindsdien heeft hij vooral flink gesneden. Hoewel hij zei niet gekomen te zijn om te saneren, schrapte hij al snel na zijn aanstelling driehonderd banen. Door de reorganisatiekosten van bijna twintig miljoen euro belandde Logica Benelux het eerste halfjaar van 2009 in de rode cijfers, als enige regio. Uiteindelijk gingen er nog vijftig arbeidsplaatsen verloren. Bij de afdeling werken nu ongeveer 5500 mensen, vijftien procent minder dan bij Kiebooms aantreden.

Opvolger Keating is niet van plan te gaan snoeien, zegt hij in Computable. ’In 2011 willen we weer groeien, en daarvoor heb je mensen nodig. Garanties kun je bijna niet geven in deze moeilijke tijden, maar in principe is iedereen bij Logica Benelux gegarandeerd van zijn baan.‘

De Ier werkt al elf jaar bij de dienstverlener. Sinds 2002 is hij groeps-CFO en lid van de bestuursraad. In Computable noemt hij zijn nieuwe functie een logisch vervolg. ’De afgelopen jaren heb ik verschillende operationele stappen gemaakt. Daarnaast was het mijn wens om een landenorganisatie te leiden en ken ik de Benelux-business.‘ Vanuit de divisie Financial Services, waar hij manager blijft, heeft Keating contact met alle grote Nederlandse banken en in het verleden had hij Getronics als belangrijke klant.