Personen en bedrijven

Logica-baas Kieboom onverwacht weg, opgevolgd door CFO

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Seamus Keating volgt Wilbert Kieboom op als CEO van Logica in de Benelux. Kieboom kondigde gisteren plotseling zijn vertrek aan. Waarom hij weggaat en wat hij gaat doen, heeft de dienstverlener niet bekendgemaakt. Hij blijft nog wel aan tot begin volgend jaar om zijn werkzaamheden over te dragen aan Keating. Die is op dit moment CFO en COO van de Logica-groep. Zijn operationele taken zal hij gaan combineren met het CEO-schap; de financiële verantwoordelijkheid zal hij afstoten zodra de groep een opvolger heeft gevonden voor die functie.

Kieboom trad twee jaar geleden in dienst bij Logica als Benelux-directeur. Sindsdien heeft hij vooral flink gesneden. Hoewel hij zei niet gekomen te zijn om te saneren, schrapte hij al snel na zijn aanstelling driehonderd banen. Door de reorganisatiekosten van bijna twintig miljoen euro belandde Logica Benelux het eerste halfjaar van 2009 in de rode cijfers, als enige regio. Uiteindelijk gingen er nog vijftig arbeidsplaatsen verloren. Bij de afdeling werken nu ongeveer 5500 mensen, vijftien procent minder dan bij Kiebooms aantreden.

Opvolger Keating is niet van plan te gaan snoeien, zegt hij in Computable. ’In 2011 willen we weer groeien, en daarvoor heb je mensen nodig. Garanties kun je bijna niet geven in deze moeilijke tijden, maar in principe is iedereen bij Logica Benelux gegarandeerd van zijn baan.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content