Tools&Toys

Logic analyzer Agilent komt tot 4 Gb/s

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Agilent Technologies heeft naar eigen zeggen de snelste logic analyzer geïntroduceerd: de U4154A. Het AXIE-gebaseerde instrument heeft een registratiesnelheid van 4 Gb/s op 68 kanalen en 2,5 Gb/s op 136 kanalen. Ook heeft het een kleine oogopening, tot 100 ps bij 100 mV. De fabrikant mikt met het analysesysteem op ingenieurs die werken aan DDR-geheugens, supersnelle Asics, AD-converters en FPGA‘s.

De logic analyzer heeft een tijdresolutie van 80 ps en een geheugendiepte van 256 kS. Die combinatie geeft gebruikers de mogelijkheid diep in hun signaal te kijken. Door de triggersnelheid van 2,5 Gb/s kunnen ze betrouwbaar triggeren op sequentiële events in DDR-geheugens en andere snelle signalen. De validatie van de signaalintegriteit op alle kanalen van een DDR-systeem met een oscilloscoop kan een langdradig proces zijn. De oogscanoptie van de U4154A toont echter de integriteit van alle signalen tegelijk, waardoor je in een fractie van de tijd klaar bent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content